iXtreme.se


Quick links: content, navigation, search.


Svenska Engelska Tyska

Navigation


  Guide: Bränna xbox 360 spel för iXtreme

Swedish, 08. November 2011, DragonSlayer,

 

Guiden i korta drag: packa upp, testa imagefil med abgx360, bränn!

 

Med denna guide är det svårt att misslyckas med att bränna ett xbox 360 spel
 • Skaffa "rätt" skivor
 • Kontrollera Region
 • Läs .NFO filen
 • Hämta
 • Kontrollera SFV
 • Packa upp
 • Kontrollera Stealth
 • Fixa Stealth
 • Wave 3 / Wave X
 • Fixa SplitVid
 • Kontrollera .DVD
 • Bränn
 • Kontrollera Release


Skaffa "rätt" skivor
Gemensamt är att det skall vara DVD+R DL Det fungerar INTE med minusskivor eftersom man inte kan välja var LayerBreak skall vara på dom.
Olika tillverkares skivor fungerar olika bra i olika brännare.
Verbatim håller alltid väldigt hög kvalitet på sina skivor. Dessa skivor används ofta som referens av tillverkarna av brännaren i produktions-stadiet.
Därför fungerar ALLTID Verbatim. Pioneer brännaren och verbatim fungerar optimalast om man bränner i 4X hastighet.
Självklart finns billigare alternativ än Verbatim... men då får man experimentera lite med mediakoder och brännhastighet för att man skall hitta en mediakod som passar ditt system. Problemet är att man inte kan veta om det märket har samma mediakod nästa gång man köper en packe skivor som ser likadana ut. Verbatims skivor har ALLTID en mediakod som börjar med MKM eller MCC. Tyvärr finns det även kopior med sämre kvalitet.
Jag har själv en Hitachi-LG läsare och den läser dessa skivor (i Ordning)
MKM (klockrent)
RICOHJPN (ibland får man bränna om)
RITEK (funkar sällan)
CMC (inte provat)
TYG (finns inte  )
Om du väljer ett annat skivfabrikat än verbatim, så kontrollera med tillverkaren om hur du skall bränna på skivan med din brännare.. de flesta skivtillverkare tillhanda håller denna information.
Billigast Verbatim skivor just nu
OBSERVERA: XGD3 spel måste brännas på Verbatim skivor med en Liteon iHas brännare som har blivit omflashad med Burner Max firmware

Kontrollera Region
Innan du hämtar något så bör du kontrollera om spelet passar din konsoll. Det finns en hel del siter som listar olika releaser och har tabeller över vilka releaser som fungerar på vilka konsoller. Din konsoll är PAL ifall du köpt den i Europa eller Australien.
Tråd om Region
Jag rekommenderar att använda en PAL release ifall en sådan finns tillgänglig. Mappnamnet indikerar oftast regionen. På senare tid har man börjat med en beteckning RF som betyder "Region Free". Annars brukar det stå PAL eller NTSC men det betecknar oftast bara ifrån vilken region den är rippad, och inte vilken region den har. När du kör abgx360 på din image fil står det även där för vilka regioner skivan fungerar.

Läs .NFO filen
Om du har möjlighet! kontrollera informationen i .NFO filen som följer med releasen. .NFO filen öppnas i en texteditor som t.ex Anteckningar (notepad.exe).. Dubbelklickar du på filen kommer Windows att försöka öppna den i fel program... Höger-klicka på den och välj "Öppna med" och välj en Texteditor.
I denna fil kan det finnas viktig information.. T.ex om vilka språk som finns på den resulterande skivan.. (det kan ju vara dumt att bränna en skiva som bara har stöd för italienska och spanska om man inte kan dessa språk). På mapp-namnet kan det t.ex stå Multi3 eller liknande. Det betyder då att det finns 3 olika språk i releasen.

Hämta
Det finns många ställen att hämta spel ifrån.. ett populärt ställe är pirate bay som använder torrents
Andra tycker bättre om att använda DirectConnect klienter.. Som DC++, FulDC, AirDC etc, men till dessa hubbar måste man bli inbjuden. (Fråga inte mig).
Jag kommer inte att gå in på hur det exakt går till att tanka hem material. Det finns ofta guider på de olika ställena som talar om hur man gör. Du kommer att få hem en mapp innehållande en massa filer.. en av dessa filer bör ha fil-ändelsen .RAR

Kontrollera SFV
När man har hämtat hem allt så bör man ha fått med en fil som slutar med .SFV detta är en kontroll fil som kan användas för att kontrollera att man fått hem alla filer som hör till. Och att filerna är samma kondition som när de skapades. Det finns olika program att använda för att öppna dessa .SFV filer. Jag använder själv den SFV check som finns inbyggd i Total Commander. I "TC" är det bara att dubbelklicka på SFV filen så kollas alla filer så att dom är OK.
Det finns självklart andra SFV checkers
Om inte alla filerna får OK. Så är det bara att tanka på nytt tills alla filer blir OK.

Packa upp
99% av allt distribueras i dag komprimerat i RAR format.
Läs mer om RAR filer i denna tråd

Kontrollera Stealth
(det viktigaste steget)
För att skivorna skall fungera med iXtreme firmware så måste skivorna vara Stealth. Detta kontrolleras med ett program. "Schtrom360Xtract" eller "XDVDMulleter" användes förr men nu använder man ABGX360, som kontrollerar mot en online-databas.  Det är Viktigt att inte lägga på några fixar innan man kör de initiala checkerna.
Du kommer även i dessa program att se om imagen är låst till någon region eller är "region-free".
Programmen som nämns här finns att hämta på IRC kanalen #xbins (lämpligen med programmet Auto Xbins 2008)
i skrivande stund så är det bara ABGX360 som har uppdaterade online-databaser.
Det finns dom som säger att man kan bränna live säkra xbox 360 spel... detta är aldrig sant... du du är dock betydligt säkrare än om du inte kontrollerat och verifierat alls.
Läs Guiden om hur man använder abgx360

Wave 3 / Wave X
Nya spel kan ha dashboard-uppgraderingar i videopartitionen, När du testar image filen med ABGX360 så står denna information på skärmen, för att kunna starta ett spel med Wave 3 så behöver du ha minst iXtreme firmware v1.51 eller senare, för att kunna starta Wave X eller skivor utan stealth behöver du v1.6 eller senare. Med v1.6 kan du använda en "activate" skiva för att starta en skiva utan stealth eller med Wave X.
För att kunna köra Wave 3 spel så måste du ha NXE dashboarden (ligger i videopartitionen på skivan) installerad. om xboxen inte är bannad så är det bara att ansluta till xbox live så får man automatiskt NXE dashborden. I annat fall så finns den att hämta från microsoft amerikanska xbox site. (se min Dashboard Guide) Har man ännu inte skaffat iXtreme firmware v1.51 eller senare så kan man patcha om wave 3 imagen till wave 2, detta är dock inte rekommenderat eftersom skivan då inte längre är stealth och du kommer att bli bannad från Xbox Live. Även om du patchar image filen så behöver du installera NXE dashboarden. Nya iXtreme LT bryr sig inte längre om att kontrollera video-partitionerna så den försöker att boota alla wave versioner.AP2.5/XGD3 skivor kräver att dom är brända för en viss dashboardsversion... uppdaterar du dashboarden måste skivan patchas om och brännas igen.

Fixa Stealth
Om ett spel skulle visa sig att sakna någon del (DMI, PFI, SS, Video etc) så kan man lägga in dem med programmet abgx360.
Nya iXtreme LT kontrollerar inte längre Stealth, så det är viktigt att du själv gör detta. iXtreme LT kräver "för live" även att skivorna är SplitVid och SS v2.
Läs gärna Guiden om hur man använder abgx360
Stealth patchar kan man hitta bla. på:
http://www.360patches.com
http://shir.nl/stealth/
http://abgx.net/
När du lagt på en patch är det viktigt att du gör en full CRC check igen och kontrollerar med de centrala databaserna. Om en stealth-patch som inte hör till game-datat läggs in kommer din konsoll att bli bannad från Xbox Live.


Fixa SplitVid
iXtreme LT kräver att skivorna har SplitVid för att vara "säkra".
abgx360 kan ställas in så att denna fixar SplitVid automatiskt.
Med programet Xbox Backup Creator kan man enkelt ge image filen SplitVid

Kontrollera .DVD
Det skall följa med 2 filer i rar arkivet. En image fil och en styrfil för CloneCD. Image filen kan heta vad som helst.. det är den stora filen (ca 7gb). Vanliga filändelser är: ISO, BIN, IMG, 360 och 000. Den lilla .DVD filen är en textfil som innehåller namnet på image filen och värdet för layerbreak 1913760 för normala skivor och 2133520 för XGD3 skivor . Det är viktigt att LayerBreak är rätt annars stämmer inte partitionerna på skivan, och kan inte hittas. Den första raden i DVD filen nedan visar LayerBreak och den andra raden anger vilken fil som är image.
LayerBreak=1913760
IMAGE00.BIN

Finns det inte med någon .DVD fil i arkivet får du skapa en själv.. Detta gör du med en texteditor (Anteckningar) du kan kopiera ifrån ovan. Ifall du bränner med annat program än CloneCD behöver du ingen .DVD fil utan specificerar själv LayerBrake 1913760 någonstans i ditt brännarprogram.
abgx360 skapar eller korrigerar .DVD filen

Bränn
När man bränner bör datorn vara väldigt lugn (inte arbeta med en massa program). Har du problem med skivorna bör du koppla bort internet .. stänga ned alla program och tjänster som körs (t.om Antivirus programmet). Bränner gör du med imgBurn.
Du skall ALLTID bränna på DVD+R DL (Dual-Layer)skivor.
Det fungerar inte med minus skivor.
Din brännare behöver ha stöd för Dual-Layer.. Kontrollera detta på tillverkarens hemsida ifall du är osäker. Det går faktiskt att använda andra brännarprogram ifall CloneCD inte skulle ha stöd för din brännare.. Det viktiga är att du i brännarprogrammet kan specificera var LayerBreak skall vara. imgburn sköter detta via .DVD filen. Har man väldigt gammal firmware i sin xbox 360 läsare så behöver man även kunna ställa booktype till DVD-ROM och detta är rekomenderat även till nyare firmware... Vissa Pioneer brännare gör detta automatiskt när man bränner på DVD+ media.
För att bränna XGD3 skivor krävs att man har en brännare med speciell firmware. För närvarande finns denna speciella firmware "Burner Max" endast till LiteOn iHas rev B brännare
Guiden för CloneCD (funkar inte för XGD3 skivor)
 Guiden för ImgBurn

Kontrollera Release
Det är viktigt att man inte kör skivorna innan Release datum. Din konsoll kan i sådana fall bli bannad från Xbox Live. Och då förlorar man möjligheten att spela On-Line. Kontollera Release datumet med någon nätbutik.


Om det ändå inte fungerar:

 

 • Börja med att kontrollera med en Original skiva om det fungerar.(funkar inte original funkar inte brända heller)
 • Kontrollera den brända skivan med abgx360. (kan inte datorn läsa den rätt kan inte 360 det heller)
 • Stäng av Antivirusprogram och annat som tar prestanda från datorn.
 • Bränn på Verbatim skivor (dessa är dyrare men fungerar garanterat)
 • Bränn i en annan hastighet (2.4x är den lägsta hastigheten)

 


; Translation file for: Display Content modul ; Locale: en ; ; Copyright (C) Kevin Papst. ; ; For further information go to http://www.bigace.de/ ; ; @version $Id$ ; @author Kevin Papst ; @package bigace.translation ; name_displayContent = "Display content" title_displayContent = "Display the HTML content" description_displayContent = "This module displays the free editable HTML content of a page."

Guide: Bränna xbox 360 spel för iXtreme

Guide för hur man bränner till xbox 360 steg för steg från rar arkiv till färdig skiva som fungerar med iXtreme Firmware

Google AdSense
Twitter: dragonslayer_se

  Twitter: TeamJungle

   Twitter: ScenyX

    Twitter: Razkar_